تمام سلولهای بدن برای عملکرد خود، ایجاد انرژی و ادامه کار به اکسیژن نیاز دارند، در نتیجه افزایش سطح اکسیژن به بهبود عملکرد بدنی و ذهنی ما کمک کرده و کمبود آن منجربه احساس ضعف و خستگی شده و موجب میشود عملکرد مناسبی نداشته باشیم.
کمبود مواد مغذی میتواند موجب کاهش اکسیژن رسانی به سلولها شده که منجربه التهاب، مرگ سلولی و سایر مشکلات برای سلامت بدن شود. بنابراین مصرف مواد غذایی که برای تنفس سلولها مفید باشد، امری ضروری بوده و می تواند سیستم جریان خون و سایر قسمتهای بدن را به خوبی تغذیه کند تا سلامت بدن تأمین شود.
کدام مواد مغذی روی اکسیژن گیری بدن تأثیر دارند؟
آهن
یکی از اصلی ترین عملکردهای آهن، نقش آن در تولید هموگلوبین است. هموگلوبین نوعی پروتئین است که در گلبولهای قرمز خون موجود میباشد و با مولکولهای اکسیژن ترکیب شده و آنها را در بافتهای بدن آزاد میکند. در صورت کمبود آهن در بدن، امکان بروز عارضهای به نام آنمی وجود دارد که در آن اکسیژن به میزان کافی به سلولها نمیرسد.
علائم آنمی عبارتند از: خستگی زیاد، تنگی نفس، سردردهای مزمن، سرگیجه، درد در قفسه سینه و عفونتهای مکرر. برای تأمین آهن مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی، میتوانید این ماده معدنی مهم را در گوشت قرمز به ویژه جگر و قلوه، سبزیجات برگدار تیره، لوبیاسبز، نخود سبز، گل کلم، جوانه حبوبات و کنگر فرنگی بیابید.
برای دریافت اطلاعات و مشاوره درمورد مکملهای غذایی حاوی آهن، و تهیه آنها به داروخانه داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان مراجعه کنید.
مس
آهن و مس در کنار یکدیگر میتوانند به تولید هموگلوبین سالم کمک کنند. علاوه بر این، مس در تولید کلاژن و الاستین که سازنده دیواره رگهای خونی و استحکام بخش آنها هستند، نقش دارد.
مصرف بیش از حد آهن در رژیم غذایی میتواند منجربه تحلیل مس و حتی جایگزین آن شود، بنابراین افزایش سرعت فرسودگی و تخریب بافتهای بدن رابه همراه خواهد داشت. بنابراین حتما مصرف غذاهای سرشار از مس نظیر بادام درختی، بادام هندی، سبزیجات برگدار تیره، حبوبات و سیبزمینی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
ویتامین C
ویتامین C کمک زیادی به جذب آهن میکند و یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که به سنتز کلاژن، کاتکولامین و کارنیتین در بدن کمک میکند.
کلسیم
اگرچه همه ما میدانیم که کلسیم نقش ضروری در سلامت بدن دارد، اما شاید در مورد نقش مهم این ماده مغذی در انتقال اکسیژن به سلولها چیزی ندانید. کلسیم به تنظیم مقدار خونی که از دیواره رگها عبور میکند کمک مینماید به این ترتیب که در زمان هایی که بافتهای اطراف به اکسیژن بیشتری نیاز داشته باشند رگهای خونی را گشاد میکند تا خون اکسیژندار ببیشتری به بافت مورد نظر برسد، و برخی رگهای خونی را منقبض مینماید تا جریان خون به سمت بافتهایی که کمتر به اکسیژن نیاز دارند، کاهش پیدا کند.
برای تأمین نیاز بدن خود به کلسیم می توانید از مکملهای غذایی نیز استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و تهیه این مکملها به داروخانه اینترنتی مراجعه کنید.
دیگر راهکارها
علاوه بر اینکه با استفاده از مواد غذایی میتوانید میزان اکسیژن دریافتی بدن را بالا ببرید، برخی راهکارها نیز برای این کار وجود دارند.
۱- پنجرهها را باز کنید یا بیرون بروید تا هوای تازه تنفس کنید. باز کردن پنجرهها یا یک پیادهروی کوتاه در هوای پاک میتواند به اکسیژن رسانی به بدن کمک زیادی کند. علاوه بر این با این کار به بهبود هضم و انرژی بیشتر نیز کمک می کنید.
۲- اگر سیگار میکشید آن را ترک کنید. ترک سیگار تنها بعد از 2 هفته آثار مثبت خود را نشان خواهد داد. در این مدت کوتاه نیز متوجه بالا رفتن سطح اکسیژن کلی و بهبود گردش خون میشوید و عملکرد ریهها تا 30 درصد افزایش مییابد.
۳- به پرورش گیاهان فکر کنید. بنابر نتایج تحقیقات، گیاهان آپارتمانی کمک زیادی به تصفیه هوای داخل خانه میکنند. آنها دی اکسید کربن را گرفته و سطح اکسیژن اتاق را بالا میبرند. بدین ترتیب اکسیژن بیشتری در اختیار بدن شما قرار داده میشود.
۴- تمرینات تنفسی انجام دهید. متخصصان توانبخشی ریوی توصیه میکنند از تمرینات تنفسی ساده مانند تنفس با لبهای فشرده یا جمع شده و تنفس عمیق شکمی برای بازکردن مجاری تنفسی و افزایش میزان اکسیژن در بدن خود استفاده کنید.
۵- به اندازهی کافی آب بنوشید. برای اکسیژن گیری و دفع دی اکسید کربن، ریههای ما باید هیدراته شده و آب کافی دریافت کنند؛ بنابراین هیدراته بودن بر سطح اکسیژن تأثیر میگذارد. ما به طور متوسط در هر روز حدود ۴۰۰ میلیلیتر آب از طریق بازدم از دست میدهیم.
اگر به هرگونه تجهیزات پزشکی برای کنترل سلامتی خود نیاز دارید، به داروخانه آنلاین مراجعه کنید.