زالو انداختن و هر آنچه باید در مورد خواص و عوارض آن بدانید!
زالو انداختن روشها و راهکارهای خاص خود را دارد و باید توسط افراد متخصص و در کلینیک تخصصی طب سنتی انجام شود. زالو درمانی در شاخه طب سنتی قرار دارد و البته ممکن است توسط افراد غیر حرفهای و آموزش ندیده در کشور ما انجام شود که ممکن است عوارض احتمالی بدی برای سلامتی افراد در مراجعه به این مراکز غیر مجاز طب سنتی در پی داشته باشد.
بنابراین مهم است که به مراکز و کلینیکهای تخصصی طب سنتی مجاز و تایید شده توسط وزارت بهداشت برای زالو انداختن مراجعه کنید. چرا که یکی از مهمترین موارد برای زالو انداختن تشخیص زالوی طبی از زالوی سمی است که در کلینیکهای تخصصی طب سنتی دارای مجوز و تایید شده حتما متخصص زالو درمانی زالوی طبی را از زالوی سمی تشخیص میدهد.
زالو انداختن چگونه انجام میشود؟
آنچه در این مقاله میخوانید:
زالو انداختن چگونه انجام میشود؟
ویژگیهای زالوی طبی در زالو انداختن چیست؟
تاثیر درمانی زالو انداختن چگونه عمل میکند؟
عوارض زالو درمانی چیست؟
برای زالو انداختن همانطور که اشاره شد باید به یک کلینیک تخصصی طب سنتی مراجعه شود و این عمل توسط متخصص طب سنتی انجام شود. برای این کار متخصص زالو درمانی ابتدا دستکش لاتکس بر روی دستان خود میپوشاند و سر زالو را روی موضع قرار میدهد. مهم است که از هر زالو برای یکبار استفاده شود، چون ممکن است استفاده چند بار مصرف از زالو، عفونت و باکتری در موضع مورد استفاده ایجاد کند.
زالوها عادت ناشایست زیادی دارند. بیشتر اوقات، زالو بر روی پوست موضع مورد استفاده میچسبد. اما گاهی اوقات، یک زالو از یکی از سوراخهای بدن عبور کرده و به داخل آن می چسبد. زالوها به چشم، گوش، بینی، گلو، مجرای ادرار، مثانه، رکتوم، واژن و معده افراد راه پیدا کردهاند؛ نباید برای این قسمتهای بدن مورد استفاده قرار گیرند. پس از زالو انداختن ممکن است عوارض جانبی چون خارش و … ایجاد شود.
برای رفع حساسیت بر روی پوست و موضع مورد نظر، میتوان:
بادکش درمانی انجام داد.
و یا دمنوش ضد حساسیت شوید، گشنیز و مرزنجوش مصرف کرد.
برای التیام زخم ایجاد شده و از بین خارش و درد میتوان یک قاشق غذاخوری عسل با یک قاشق چای خوری و نمک را ترکیب کرد و با یک دستمال تمیز بر روی زخم قرار داد.
ویژگیهای زالوی طبی در زالو انداختن چیست؟
به طور کلی زالوهای طبی برای زالو انداختن دارای مشخصات ظاهری شبیه:
ملخهای ریز
دم موش
دارای رنگهای ماش و کمی مایل به سبز
سرخ مایل به زرد
جگری
باریک و سر کوچک
شکم قرمز
دو خط زرد کشیده بر پشت و پهلوی مستدیر
هستند.
زالوهای طبی در آبهای خزه دار، جایی که قورباغهها در آنجا زندگی میکنند، حضور دارند؛ این در حالی هست که زالوهای سمی در آبهای گل آلود سیاه زندگی میکنند و دارای رنگهای تیره و سر بزرگ هستند. انتخاب زالوی طبی اهمیت زیادی دارد چرا که اثر درمانی زالو از بزاق و مواد شیمیاییای است که وارد جریان خون فرد بیمار میکند و اگر سمی باشد، مواد سمی وارد خون میکند؛ اینطوری به جای تاثیر درمانی، تاثیر مخرب بر سلامتی خواهند گذاشت.
تاثیر درمانی زالو انداختن چگونه عمل میکند؟
هنگامی که زالو رگهای بدن را میگزد و خون را میمکد، طیف وسیعی از ترکیبات شیمیایی فعال را منتشر میکند – که شامل موارد زیر است:
ایجاد بی حسی موضعی: در گزش رگهای خونی فرد این ترکیبات شیمیایی ابتدا، درد را کاهش میدهد. این اجازه میدهد تا زالو بدون ایجاد احساس درد و ناراحتی، خون را از رگهای بدن بکشد.
گشاد کردن عروق موضعی: این امر باعث افزایش جریان خون در منطقه نیش و افزایش عرضه مواد غذایی آن میشود.
عوامل ضد انعقادی (هیرودین): این ترکیبات باعث میشود تا خون در اثر تغذیه زالو لخته نشود.
مهار کنندههای تجمع پلاکتی (به عنوان مثال کالین): این ترکیبات مانع از چسبیدن پلاکتها برای بهبود زخم میشوند.
در حقیقت، مجموعه ای از ترکیبات شیمیایی در بزاق زالو وجود دارد، از جمله حدود 60 نوع ماده پروتئینی مجزا. زالو مجموعهای از مواد شیمیایی است که گفته میشود پس از انتشار آن به جریان خون، فواید سلامتی زیادی دارند.
عوارض زالو درمانی چیست؟
هرچند زالو انداختن برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است اما همانطور که اشاره شد اگر توسط متخصص طب سنتی و در کلینیک تخصصی انجام نشود، عوارض جانبی خطرناکی برای سلامتی در پی خواهد داشت. برخی از زالوهای سمی میتوانند باعث باکتری و عفونت در موضع مورد استفاده شوند.
این افراد برای زالو درمانی مناسب نیستند:
زنان باردار
افراد دارای بیماری خود ایمنی
افراد کم خون و دارای نقص سیستم ایمنی
همچنین برخی از افراد ممکن است نسبت به بزاق زالو و مواد شیمیاییای که وارد بدن میکند، دچار حساسیت پوستی شوند که بهتر است نسبت به رفع حساسیت و خارش پوست اقدام کنند.